Следвайте Гласове в За българския избирател изглежда неразбираемо защо политическите партии

...
Следвайте Гласове в За българския избирател изглежда неразбираемо защо политическите партии
Коментари Харесай

Калина Андролова: Искат ли наистина политическите партии да управляват тази зима ?!

Следвайте " Гласове " в 
За българския гласоподавател наподобява неясно за какво политическите партии не можеха да се схванат за обикновена процедура, каквато е изборът на ръководител. Защо за тази позиция се поведе същинска война?! Оттегляха се претенденти, поставяха се условия. Накрая стана ясно, че Българска социалистическа партия може да прояви разсъдък и да поддържа задоволително решение, с цел да стартира Народното събрание да работи. Политическа партия изглеждаха прекомерно сюрпризирани, може би, тъй като допреди това Кирил Петков се занимаваше с " авторитетната “ задача да убеждава някои от партийните групи да гласоподават за Кристиан Вигенин, да вземем за пример Демократична България и " Възраждане “.

Иначе писъците от тяхна страна за транспарантни диалози и против кулоарните сделки са доста мощни, само че както постоянно Политическа партия приказват едно, а правят таман противоположното. Те могат да анулират и гравитацията, в случай че пиарите я запишат като неприятна процедура на ГЕРБ, нищо, че стъпват по земята. Политическа партия са събитие, което можем да назовем „ политически камуфлаж “, т.е. те са реалност, друга от това, което наподобяват и приказват. Драматичното заблуждаване на електората, което този камуфлаж поражда, може да се избегне най-много като се знае, че става дума за камуфлаж, за декори.
Много са аргументите, заради които партиите се запънаха в избора на ръководител. Най-важната причина е, че ръководителят може да въздейства върху дневния ред. Например, в случай че ръководителят на Народното събрание е от група, която желае да се върнат хартиените бюлетини, ще вкара плана незабавно в правната комисия, а в случай че ръководителят е от парламентарните групи, които не желаят хартиени бюлетини, може да не го разпределя в комисията и по този начин да го блокира за известно време. Кирил Петков безусловно изглеждаше като изумен, че ГЕРБ, Движение за права и свободи, Българска социалистическа партия и " Български напредък “ се провеждат дружно в рационална крачка напред.
В същото време Корнелия Нинова претърпя следващото оскърбление от така наречен " градска десница “, Демократична България, съгласно които настояването на Българска социалистическа партия за връщане на хартиените бюлетини и несъгласието публично страната ни да изпраща оръжия в Украйна са непреодолима спънка, с цел да поддържат Вигенин. Така Българска социалистическа партия завърши с десния си интервал. Корнелия знае, че една бъдеща коалиция сред ГЕРБ, Демократична България и Политическа партия автоматизирано изключва Българска социалистическа партия от схемата, в случай че не в този момент, то през пролетта. Затова с голямо наслаждение се включи в новия фронт, който при нея има и персонална страст – обща битка против Радев.

В момента всички партии в Народното събрание се държат предизборно и показват, че са в съглашение само със себе си, което мощно лимитира опциите за съставяне на кабинет. Тази поза ще повлияе зле и на бюджета, тъй като всяка партия ще раздава пред камерите без оглед на бъдещата задлъжнялост. Електоратът през последните две години беше подготвен да хвърля павета, по тази причина в този момент от Политическа партия не могат да създадат никакъв ход към съдействие. За да не бъдат упрекнати, че се съюзяват с демонизирания зложелател. Зомбирането на електоралните маси ги прави нежни по отношение на водачите, вторачени в дейностите им. Ядосаните гласоподаватели са по-чувствителни, имат по-големи упования и доста бързо се разочароват. Това важи изключително за новите политически планове.
Системните партии имат партийни ядра, които са устойчиви при непопулярни решения. Новите партии обаче са елементарно чезнещи. Основният, най-силен зложелател на Политическа партия е личното им въображение. Те си фантазират, че ще получат по-голяма поддръжка на идващите избори, само че по-вероятно е резултатът на Политическа партия да падне още надолу. Защото триумфът в живота не идва по препоръките на Тери Пратчет: постоянно си избирай по-голям зложелател, че по-лесно се улучва.
Отрезвяването на Политическа партия минава през отстраняването на Кирил Петков. И през култивирането на рационално диалогично държание, което позволява управническа структура с ГЕРБ. Ако Асен Василев и Лорер желаят да задържат групировката си, би трябвало да стартират да създават един освежен профил на Политическа партия, който не е разрушително конфликтен, инатлив и детски. Партиен профил, който е ментално пораснал, по-шлифован, по-кооперативен. Политическа партия би трябвало да се трансформира в партия, която може да беседва и да се съгласява, а не просто да отхвърля, в случай че няма опция да диктува.
Съществен е въпросът: желаят ли в действителност политическите партии да ръководят тази зима?! Възможно е по-опитните партии да се възползват от хаоса, който Политическа партия настойчиво генерират, натоварвайки Радев да поеме отговорността за страната. Едновременно с това се повдигат тревожни въпроси, че Радев ръководи дълго без действителен надзор, в нещо като ситуационна президентска република. Радев употребява целия запас на изпълнителната власт и е разумно да подкрепи структурата на някакъв собствен предстоящ план, мостра но Стефан Янев, която да го чака, когато завърши с президентството. Въпреки грешката му, че стартира Асен и Кирил, президентът Радев продължава да има политическа тежест, която на фона на войната в Украйна ще се ускорява. Много рецензии могат да се насочат към Радев, само че той е човек със пристрастеност към борбата, обучаван е да води война.
Последното, което може да се каже за него, е, че ще се сниши и ще избяга. Отстрани се вижда, че систематичните партии добре схващат изключителната трудност на интернационалната обстановка, по тази причина, в случай че няма стабилно, неатакуемо съглашение, могат да избират служебните кабинети на Радев да слагат началото на някои решения, от които страната ни няма да може да избяга. Те са подготвени даже да пуснат безпроблемно плана " Стефан Янев “ като някаква квота, признавайки Радев за равносилен състезател.
Системните партии регистрират характерната неотстъпчивост на Радев, макар че обичат да разясняват какъв брой е застрашена парламентарната народна власт. Конфликтността, която Политическа партия стартира в политическата ни система, имаше за цел да се конструират слаби кабинети с водачество, направлявано извън, за решение на непопулярни задания, против които при постоянна система би имало опозиция или най-малко някакъв умствен развой.
Хаосът и неразбирателството обаче могат да се окажат и защитна стена против вземането на същите тези решения. Външният фактор осъзна това и стартира да упорства за хомогенна коалиция. Политическа партия ясно демонстрираха, че нямат никаква визия какво е страна, национална сигурност и въобще накъде се движи света. Те са камуфлаж, зад който тече развой по разграждане на същността, смисъла и функционалностите на националното държавно управление въобще. Затова някакви механизми за предпазване на държавността започнаха един по един да се включват в отговор на тази безпросветна и безскрупулна намеса. Независимо, че може да е единствено, с цел да се завоюва време...

Източник: БНР
 
 
 
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР